• Traktör - TümosanTraktör
  • Motor - TümosanMotor
  • Forklift - TümosanForklift
  • Zirai Ekipman - TümosanZirai Ekipman
LangugageTR
detay

TÜMOSAN Yerli Ve Milli Üretimiyle Çiftçilerimize Destek Oluyor

30 Mayıs 2023

Geçtiğimiz günlerde 46. Yıl İletişim Zirvesi’ni gerçekleştiren TÜMOSAN, traktör ve motor üretiminin yanı sıra çiftçilerimizin hayatını kolaylaştıran ürün ve ekipmanlarla sektöre yön veriyor. 

Tarım sektörünün yerli ve milli üreticisi TÜMOSAN, 46. Yıl İletişim Zirvesi’ni gerçekleştirdi. 26-30 Nisan tarihleri arasında Antalya Selectum Resort’ta gerçekleştirilen zirveye, pazarlama, satış ve satış sonrası ekiplerinin yanı sıra bayi yönetici ve çalışanlarından oluşan yaklaşık 650 kişi katıldı. İletişim Zirvesi’nde geçen yılın değerlendirmesi ve 2023 yılı hedefleri konuşuldu. Alınan ve alınması planlanan eğitimlerin bilgisinin de verildiği zirvenin sonunda ödül töreni gerçekleştirildi.

“SATIŞ RAKAMLARINI YÜZDE 43 ARTIRDIK”

Traktör ve motor üretiminin yanı sıra çiftçilerimizin hayatını kolaylaştıran ürün ve ekipmanlarla sektöre yön veren markalardan biri olan TÜMOSAN, toplamda 4 ürün grubunda, 19 zirai ekipman ve 200’den fazla model çeşitliliğiyle çiftçilerin ihtiyaç ve taleplerine çözüm getiriyor. Ürettiği ve geliştirdiği modellerde, kullanıcı deneyimini ön planda tutan TÜMOSAN, traktörlerinde çiftçilerin sahiplendiği geleneksel çizgisini, teknolojik imkânlarla harmanlayarak çiftçilerimize sunuyor.
TÜMOSAN Genel Müdürü Halim Tosun, geçtiğimiz yıl yurt içi ve yurt dışı satışlarını lider konumunda tamamladıklarını belirterek, “2022 yılında başarılı bir sezon geçirdik. Satış rakamlarını yüzde 43 artırarak, toplamda 8 bin 267 satış gerçekleştirdik. Yurt dışında da yaklaşık yüzde 28 artışla, 33 ülkeye ihracat gerçekleştirmeye devam ediyoruz” dedi.

“YÜZDE YÜZ YERLİ VE MİLLİ ÜRÜNLERE TALEP ARTIYOR”

Çiftçilerimizin yüksek konforunu ve maksimum faydasını önceleyerek çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Tosun, “Ar-Ge çalışmalarında da gelişimimizi kullanıcı deneyimi odağında sürdürüyoruz. Son yıllarda tarımsal faaliyetlere verilen önemle birlikte yüzde yüz yerli ve milli imzayla piyasaya çıkan ürünlere talep gün geçtikçe artıyor” ifadelerini kullandı.  Tarım sektörüne olan bakış açısının değişim gösterdiğini vurgulayan Tosun, dünyadaki değişimin çiftçilerimizi ve tarım sektörünü de etkilediğini, çiftçilerin ürettiği değerlerin bütün stratejileri ve ekonomik dengelerin seyrini değiştirecek kapasitede olduğunun altını çizdi. 

Tosun, “Çiftçilik bir yaşam şeklinden öte, dünya ekonomi sistemini etkileyen, hammadde üreten, kendi sanayisi oluşmuş, piyasalara yön veren bir sektörün temsilciliğidir. Tarıma da çiftçiliğe de bakış açımızı tamamen değiştirmeliyiz. Tohumda, gübrelemede ve sulamada tarımın sürdürülebilirliği için ihtiyaç duyduğu sermaye bu gerçeklikle algılanmalı, bu gerçeklikle sorunlar ve çözümler ele alınmalıdır” ifadelerini kullandı.

“VERİMLİLİK ÇALIŞMALARINI BAŞARIYLA UYGULUYORUZ”

TÜMOSAN’ın çiftçilerimizin sorunlarını ve ihtiyaçlarını gerçekçilikle ele alarak, Ar-Ge çalışmalarına bu perspektifle yaklaştığını belirten ve TÜMOSAN’ın bu yöndeki bakış açısını özetleyen Tosun, “TÜMOSAN olarak önceliğimiz, çiftçilerimizin hayatını kolaylaştıracak, verim ve kaliteyi arttıracak ürünlerle onlara destek olmak... Bu toprakların kıymetini bilen çiftçilerimizin bugün olduğu gibi her zaman arkasındayız. Genç neslin de bu bilinçle tarıma sahip çıkmasını ve bu kültürü yaşatmasını arzuluyoruz” açıklamasında bulundu.
Yıllık 75 bin adet motor ve 45 bin adet traktör üretim kapasitesine sahip olduklarını belirten Tosun, “TÜMOSAN olarak kendi üretim hatlarını geliştiren ve farklı çalışmalarla üretimimizin gelişmesine yardımcı olan, üretim kaynaklarını yüksek tutan profesyonel üretim ekibine sahibiz. Profesyonel ekibimizin çalışmaları sonucunda çok sayıda optimize edilmiş insansız aracımız bize üretimde yardımcı oluyor. Üretimimizi günden güne geliştirerek verimlilik çalışmalarını başarıyla uygulayan bir firmayız” dedi.

TÜMOSAN DEPREM BÖLGESİNDEKİ ÇİFTÇİLERE DESTEK OLDU

Yakın zamanda yaşadığımız deprem felaketiyle sarsılan Kahramanmaraş ve civar bölgedeki 10 ilde çiftçilerimize destek olmayı da ihmal etmeyen TÜMOSAN; toplamda 60 milyon TL bütçe ayırarak bölgedeki depremzede vatandaşlara destek olmaya çalıştı. Giyim, gıda ve ısınma desteğinin yanı sıra fuar tırlarından birini aşevine çevirerek Gaziantep/İslahiye bölgesinde aylarca ortalama 3 bin kişiye yemek hizmetinde bulundu. 21 adet forklift aracını da bölgeye göndererek sahadaki ulaştırma sorununa destek olmaya çalıştı.