• Traktör - TümosanTraktör
  • Motor - TümosanMotor
  • Forklift - TümosanForklift
  • Zirai Ekipman - TümosanZirai Ekipman
LangugageTR
detay

TÜMOSAN Motor Ailesi Çevre Bilinci İle Yeniden Şekilleniyor

07 Haziran 2023

TÜMOSAN tarafından üretilen FAZ 5 emisyon seviyesine sahip motorun emisyon deney testlerine TÜBİTAK RUTE laboratuvarlarında başlandı. 

Dünya'da son yıllarda içten yanmalı motor kullanılan araç sayısının artması beraberinde, bu artışın çevreye olan olumsuz etkileri dikkat çekiyor.TÜMOSAN motor teknolojileri açısından önemli bir seviye olan FAZ 5 emisyonlu motorun geliştirilmesi konusunda stratejik bir karar alarak yerli imkanlarla geliştirdiği motorlarla ilerleme kararı almıştır. Haklı olarak, geliştirdiği motorların deney süreçlerini de yerli bir laboratuvarda devam etmek istemiştir.

Bu kapsamda da 07 Mart 2022 tarihinde TÜMOSAN Genel Müdürü Sayın Halim TOSUN, Bakanlık üst düzey bürokratları ile gerçekleştirdiği toplantıda, sertifikasyon çalışmaları kapsamında TÜBİTAK gibi yetkin bir kurumun TSE önderliğinde akredite edilmiş test merkezi haline getirilerek tüm sektörün hizmetine açılmasına imkan sağlanmasını teklif etmiştir. Bu teklif Bakanlık nezdinde kabul edilerek TÜMOSAN’ın geliştirdiği FAZ 5 emisyonlu motorların TSE ve TÜBİTAK kurumlarının destekleri ile yürütülmesine karar verilmiştir.

Sn. Cumhurbaşkanımızın 2053 net sıfır emisyon hedefi ve TÜMOSAN’ın, gücünü çevre bilincinden alan teknoloji yaklaşımı ile emisyon standartlarına uygun Common Rail Yakıt Enjeksiyon Sistemine Sahip Faz 5 motorunu geliştirmiştir.

27 AB üye devletinin tamamında geçerli olan Faz 5 emisyon mevzuatı sadece yurt içinde değil, yerli ve milli motorumuzun yurt dışı ihracat potansiyeli için de önemli bir mihenk taşı hüviyetindedir.

TÜMOSAN Faz 5 Motor ailesi 3 ve 4 silindirli 125 beygir gücüne kadar Daha TEMİZ, Daha GÜÇLÜ, Daha EKONOMİK ve Daha VERİMLİ bir kullanım sunmaktadır.

"Doğanın teknoloji ile harmanlanmış en güçlü hali" olarak tasarlanan motor ailesi, başta traktör ürün gamı olmak üzere farklı uygulama alanlarımızda da entegrasyon süreçleri ile kademeli olarak hayata geçecektir. TÜMOSAN orta ve uzun vadeli planda söz konusu emisyon seviyesinde 255 beygir gücüne ulaşmayı hedeflemektedir.